Hoe kies ik de beste afbeeldingen?

1. Geef de voorkeur aan originele foto’s gemaakt met een recente camera of telefoon. Beter geen foto’s die u heeft ontvangen via whatsapp of gedownload van sociale media zoals Facebook, Instagram, Snapchat etc. Deze laatste zijn gecomprimeerd en daardoor niet alleen van lagere kwaliteit maar u krijgt hierdoor ook gepixelde foto’s.

2. Groepsfoto’s kunnen het beste van zo dichtbij mogelijk genomen zijn (het is niet nodig om een foto van een afstand bij te snijden, de kwaliteit zal niet beter worden)

3. Kies een goed gekaderde foto: vermijd dat een deel van het lichaam wordt afgesneden met name de bovenkant of zijkant van het hoofd (zie voorbeeld uitsnede).

4. Vermijd harde schaduwen zoals zonnige foto’s waarbij er een schaduw valt op een persoon.

Kortom, kies in het algemeen een foto van goede kwaliteit:

Mooie helderheid en scherpte: pas op voor foto’s die te donker zijn, tegenlicht, schaduwen op gezichten, vervaging…

Voorbeeld kwaliteit

Voorbeeld uitsnede

Voorbeeld belichting

Uw foto’s worden verwerkt door een team van ervaren grafische ontwerpers, u kunt op hen rekenen om het meeste uit uw foto te halen. We raden ten zeerste aan uw foto’s niet te wijzigen voordat u ze naar ons opstuurt. Het heeft geen zin om de helderheid of het contrast aan te passen, noch om filters toe te voegen.

Kan ik een foto doorsturen die niet aan 1 of meerdere van deze eisen voldoen?

Zeker kan dit, we hebben een grafische ontwerper die goed kan fotoshoppen.

Mochten hiervoor kosten bijkomen wordt u hierover uiteraard op voorhand geïnformeerd.

Ga voor beste kwaliteit niet zelf aan de slag om de foto te bewerken en vragen dus om de oorspronkelijke foto door te sturen.

Mocht u een foto hebben waarbij er iets op staat wat u er niet op wilt hebben (zie voorbeeld met de hond en de riem) kunnen wij er natuurlijk voor zorgen dat dit gefotoshopt wordt.

Moet ik mijn foto’s bijsnijden op basis van het resultaat wat ik wil hebben?

Wat betreft het bijsnijden, kunt u bij het bestellen in het kort uitleggen wat u precies wilt.

Voorbeelden:

– Frame van hoofd tot aan de schouders. Bijgesneden onder de kraag van het hemd.

– Frame van hoofd tot aan de voeten.

U krijgt dan altijd een voorbeeld te zien vóór dat we verder aan de opdracht beginnen.

Welke bestandtypes kan ik doorsturen?

Over het algemeen hebben we het liefst de standaard bestandstypes .jpg .jpeg .png

Als u ons een ander bestandsformaat wilt sturen, bijvoorbeeld .pdf .psd .ai kunnen we hier ook mee aan de slag maar zullen hierbij sneller genoodzaakt zijn om contact op te nemen mocht dit niet goed zijn.

Voor logo’s worden ook vectorbestanden geaccepteerd.

Waar stuur ik mijn bestand naar toe?

Op onze startpagina staat een symbooltje waar u op kunt klikken om ons een mail te schijven met het desbetreffende bestand.

voor verwarring te voorkomen gebruik gaarne dezelfde naam en mailadres als dat u heeft ingevuld bij uw persoonlijke gegevens van de bestelling die u plaatst.

Ik heb toch hulp nodig!

Mocht u om wat voor reden problemen ondervinden kan u contact met ons op opnemen via mail, telefoon, app (beide te vinden op onze startpagina)